NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Mir tvoga srca uljepšava život onima koji te okružuju."
(Brat Roger iz Taizea)

Pismo sinodskih otaca mladima

sin311018

Sinodski su oci na kraju Biskupske sinode uputili kratko pismo mladima. Donosimo ga u cijelosti.


Mi, sinodski oci, obraćamo se vama, mladima u svijetu, riječima nade, povjerenja i utjehe. Ovih smo se dana okupili da bismo čuli glas Isusa, "vječno mladoga Krista", i da bismo u Njemu prepoznali mnoge vaše glasove, vaše usklike slavljenja, vaše vapaje i vaše trenutke šutnje.

Upoznati smo s vašim unutarnjim traženjima, radostima i nadama, bolima i tjeskobama koje vas ispunjaju čežnjom. Sada vam želimo uputiti riječ: želimo dijeliti vašu radost, tako da bi se vaša očekivanja mogla ispuniti. Uvjereni smo da ćete s vašim zanosom prema životu biti spremni djelovati kako bi se vaši snovi ostvarili i uobličili u povijesti.

Naše vas slabosti ne bi trebale obeshrabriti; naša krhkost i naši grijesi ne bi smjeli biti prepreka vašem povjerenju. Crkva je vaša majka; ona vas ne napušta; ona je spremna pratiti vas na novim putevima, na višim stazama gdje vjetar Duha jače puše – odnoseći magle ravnodušnosti, površnosti i obeshrabrenja.

Kada je svijet, koji je Bog toliko ljubio da je za nas dao svoga jedinorođenog Sina Isusa, usredotočen na materijalne stvari, kratkoročne uspjehe i zadovoljstva, te kada svijet gazi najslabije, vi mu morate pomoći da se ponovno uzdigne i još jednom okrene svoj pogled prema ljubavi, ljepoti, istini i pravdi.

U ovih smo mjesec dana prošli zajednički put s nekima od vas i s mnogim drugima koji su s nama bili ujedinjeni u molitvi i ljubavi. Sada želimo nastaviti putovanje u svakom dijelu svijeta kamo nas Gospodin Isus pošalje kao učenike misionare.

Crkva i svijet žurno trebaju vaš zanos. Učinite svojim suputnicima najkrhkije među ljudima – siromašne i one koje je život izranio.

Vi ste sadašnjost; budite svjetlija budućnost.

KT/ VN

KALENDAR DOGAĐAJA

Travanj 2019
N P U S Č P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17