Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom8918a
U četvrtak, 6. rujna  slavili smo večernju svetu misu za bolesne naše župe a zatim za vrijeme euharistijskog klanjanja u miru i sabranosti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom poslušali smo svaki pojedini redak Ozdravljenja gluhonijemoga iz evanđelja po Marku ( Mk, 7, 31-37). Zaustavili smo se nad ovim riječima: "Donesu mu nekoga gluhonijema te ga zamole da stavi na nj ruku"; "Otvori se" i "Oni su to više razglašivali" i u tišini Božjega doma izrazili smo hvalu Bogu i to riječima: "Zato ti, Gospodine, večeras uzdižemo svoju poniznu molitvu. Pročisti naše želje, naša nadanja, da vrijeme što je pred nama spoznamo kao tvoj veliki dar u kojem ćemo u nadi rasti, i tako svakodnevno uranjati u vječnost, kao ljudi nade."

Dom8918b
Također, večeras smo nakon blagoslova s Presvetim Oltarskim Sakramentom izmolili i Litanijsku molitvu Duhu Svetome da blagoslovi naše učitelje i nas učenike te da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Gospodinu Isusu, našim roditeljima, Crkvi i Rodu cijelom na početku nove školske i vjeronaučne godine.
Pojedine redke iz evanđelja i molitveno meditativne tekstove čitali su framaši iz molitveno-meditativne sekcije.
Također, liturgijska sekcija i ministranti su animirali službu riječi i molitvu vjernika. Za vrijeme misnog slavlja i klanjanja ministrirali su ministranti.
Nadamo se da će ovi plodovi molitve u mjesecu rujnu uroditi plodom da nam Gospodin dade svoga Duha da svaka njegova riječ nađe plodno tlo u našem srcu.
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo