Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC 2292 1

U nedjelju, 22. siječnja 2023.g. pod geslom: "Pođite za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!" na svetoj Misi u 9:30 sati u župnoj crkvi Svete Ane u Domaljevcu, Frama Domaljevac proslavila je obred primanja, davanja i obnove obećanja postojećih članova. Vođeni geslom pod kojim smo obnovili i dali svoja obećanja, sam ulazak smo obilježili stavljanjem malih riba na mrežu i lađicu koji simbolički predstavljaju ovogodišnje geslo.

Svečano misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Tolisa, koji je ujedno i zamjenik područnog duhovnog asistenta Frame Bosne Srebrene, fra Ivan Stanić, zajedno s našim duhovnim asistentom, fra Marinkom Živković i duhovnim asistentom Frame Tuzla, fra Mijom Ljubos. Obred primanja, davanja i obnove obećanja vodila je predsjednica mjesnog bratstva Frame Domaljevac Veronika Koturić.
Svoju želju za ulaskom u franjevačku obitelj molitvom primanja u Franjevačku mladež izrazila je jedna framašica. Zatim je uslijedio obred davanja i obnove obećanja gdje je 9 framaša spremno reklo "Evo me!", te pred Gospodinom i Njegovom Crkvom još jednom obećalo da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu po uzoru na svetog Franju.
Predsjednica je u ime mjesnog bratstva Frame Domaljevac prihvatila želje mladih za ulaskom, davanjem i obnovom obećanja u Franjevačku mladež. Nakon samog obreda uslijedilo je davanje blagoslovljenog znaka Tau primljenici i obećanicima kao podsjetnik na ono što smo obećali. Svečano misno slavlje su također uveličale pjesmom framašice iz Tolise, Katarina Živković, Marija Mišković i Elizabeta Mišković.
Nakon blagoslova i fotografiranja u crkvi, zajedno sa Framašima iz Tolise, Tuzle i Brežaka koji su se odazvali na naš poziv, imali smo druženje u župnoj dvorani. Nakon druženja uslijedio je izbor novog vijeća Frame Domaljevac. Cijeli obreda vijeća predvodile su Mirjam Oršolić, predsjednica Frame Tolisa i Magdalena Mišković, podpredsjednica Frame Tolisa.
Obred izbora u vijeću završili smo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca svetog Franje.
 
Nakon izbora vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju sljedeći mladi župe:
 
Veronika Koturić, predsjednica
Ivona Lucić, podpredsjednica
Katarina Koturić, voditeljica formacije
Mara Rošić, tajnica
Katrina Lucić, blagajnica
Za pridružene članove u vijeću izabrane su Ljubica Koturić i Maria Josić.
 DSC 2306 1

IMG 20230123 205628 468

 
Mir i dobro!
Frama Domaljevac.

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo