Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20220307 WA0349

 

Proteklog vikenda, od 4. do 6. ožujka 2022. godine, na XX. Franjevačkoj školi animatora u Visokom okupilo se 59 framaša iz 26 mjesnih bratastava. Program smo započeli putem križa i svetom misom. Nakon toga uslijedila je večera, a zatim i sam program. Framaše su na samom početku pozdravili fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i Leona Barešić, područna predsjednica. Igrom upoznavanja željeli smo da se framaši upoznaju kako bi što bolje surađivali sve dane. Nakon toga je uslijedilo predavanja fra Mije Ljubosa na geslo ovogodišnje Škole animatora: "Imajte hrabrosti živjeti za ljubav." Fra Mijo je u svome predavanju istaknuo koliko nam hrabrosti treba na našim životnim putevima te da oni trebaju biti ispunjeni ljubavi. Večer smo proveli uz zabavnu igru, a potom je uslijedio noćni mir. U subotu, nakon jutarnje molitve i doručka, područna voditeljica formacije Antonia Grubeša, održala je predavanje na "Tko, što, kako? Animator!". Antonia je pobliže objasnila važnost animatora u mjesnim bratstvima te da svaki dan nekoga animiramo. Nakon toga uslijedila su zanimljiva i poučna kružna predavanja područnog vijeća. Teme su bile raznolike i poučne, od tijeka i vođenja susreta, preko male Frame, odabira literature do komunikacije i medija. Kružnim predavanjima nastojali smo framašima prenijeti osnovno znanje za vođenje tjednih susreta. Framaši su bili podijeljeni u četiri grupe, a nazivi grupa bili su: ljubav, hrabrost, mir i vjera. Nakon ručka i zasluženog odmora, uslijedio je rad po grupama. Svaka je grupa imala zadatak pripremiti susret na određenu temu, ali i  upotrijebiti sve ono što su naučili. Teme su bile sljedeće: sveti Franjo, sveta Klara, korizma i Veliki tjedan. Nakon dobro odrađenog zadatka, išli smo na svetu misu kako bismo se zahvalili Bogu na ispunjenom danu. Vesela večer je zaista bila puna veselja. Framaši su se predstavili i u ulozi glumaca te osmislili igrokaze na zadane teme. U nedjelju su grupe trebale prezentirati svoje pripremljene susrete, što su odlično učinili.
Nakon popunjavanja anketa uslijedila je dodjela diploma i priručnika za animatore "Ne samo sebi živjeti". Trodnevno druženje okončali smo svetom misom koju je predvodio područni duhovni asistent fra Davor Petrović. Bilo je teško rastati se od ljudi iz kojih je svih tih dana sijala ljubav i radost. Zahvalni smo dragom Bogu što nas je okupio u tako velikom broju, na lijepom iskustvu i novim prijateljstvima. Čestitamo novim animatorima na stečenom znanju i želimo im puno sreće na putu animiranja. U nadi da će i ova Škola animatora biti na izgradnju svih Frama diljem Bosne Srebrene, pozdravljamo vas našim pozdravom: Mir i dobro!
Leona Barešić, područna predsjednica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo