Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

2896

FRAMA ZA AFRIKU
 Kumstvo preko misijskih organizacija u Africi

Dragi framaši i duhovni asistenti!

U ovom vremenu kada su nam dostupne informacije o broju gladne, nezbrinute i siromašne djece u svijetu, a posebno u Africi, ne trebamo svoje srce čuvati samo za sebe.Ljubav i dobra djela trebamo i možemo dijeliti s drugim ljudima, a posebice s onima kojima je najpotrebnije.Zato, draga braćo i sestre, Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine, nakon dugo razmišljanja i ideja, odlučilo je predstaviti novi projekt "Frama za Afriku".Uz pomoć misijskih organizacija Srce za Afriku i Mali Dom, želimo učiniti djecu iz Afrike sretnom i bezbrižnom. Misionar fra Ivica Perić, smatran srcem Afrike, pokrenuo je projekt Prijatelj Centra Otac Vjeko. Već dugi niz godina cilj mu je isti - pomoći siromašnoj djeci, omogućiti im hranu i školovanje. Za Mali Dom kažu da je mjesto ispunjeno ljubavi i pjesmom u Africi,gdje fra Miro Babić pomaže odbačenoj i bolesnoj djeci. Potaknuti njihovom dobrotom i jednakim ciljem navedenih organizacija, shvatili smo da se sva naša mjesna bratstva mogu udružiti i uljepšati život djeci u Africi. Svojom godišnjom uplatom kao mjesno bratstvo omogućavate jednom djetetu (ili više, ovisno o poslanoj donaciji) odlazak u školu, topli obrok, pitku vodu, školsku uniformu i pribor. Iznos koji ćete poslati kao Frama nije važan i određen. Samom uplatom vaše mjesno bratstvo postat će kum jednom djetetu. Vaši kumovi kao znak zahvalnosti redovno će vam slati pisma i slike, a vi ćete pratiti njihov napredak i s njima dijeliti radost. Sigurni da je školovanje najsigurniji put koji omogućava izlazak iz siromaštva te da osnovne životne uvjete zaslužuju svi, potičemo sva mjesna bratstva da se zajedno odazovu na ovaj poziv dobra i tako prikupe dobrovoljne priloge.
Priloge možete slati do 1. svibnja 2022. godine na službeni račun: Franjevački svjetovni red u BiH, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4202115470007 • Transakcijski račun: UniCredit Bank 3387202254280197. Na vašim uplatnicama pod svrhu uplatitelja obavezno navesti o kojem bratstvu i župi je riječ. U svrhu uplate/doznake napisati:Donacija za kumstvo - Frama BiH.

Za zaprimanje vaših donacija ili za dodatne informacije zaduženi su:
 Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame BiH
 fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i nacionalni duhovni asistent Frame BiH
 fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina
 Ana Marija Nuić, područna predsjednica Frame Hercegovina
 Leona Barešić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene.

 Podijelite svoju svjetlost dobrote s drugima jer tko daje, još više mu se prima!
Od srca vam zahvaljujemo!
Nacionalno vijeće Frame BiH


Fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent Frame BiH

Anđela Marić,nacionalna predsjednica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo