Citat tjedna

"U sutonu života bit ćemo suđeni po ljubavi."

sv. Ivan od Križa

pio vit

U subotu, 19. rujna framaši iz Viteza proslavili su obred primanja u Framu i obnove obećanja. Obred je poseban dan za svaku Framu, a mi smo ove godine uz to proslavili i 25. obljetnicu postojanja Frame Vitez. Svetim misnim slavljem prrdsjedao je područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Davor Petrović uz koncelebraciju fra Ivana Tučića, fra Nikole Kozine, fra Maria Dadića i fra Ivice Pavlovića.

Naš nekadašnji duhovni asistent fra Ivan Tučić nas je kroz svoju propovijed potaknuo da se osvrnemo unazad, na sve što smo prošli živeći u bratstvu Franjevačke mladeži, na svaki dan i primljeni osmijeh i lijepu riječ, na svaki uspješno i radosno obavljen događaj. S gostima, framašima iz Guče Gore, Bučića, Bugojna i Kreševa smo se u 14 sati zaputili pješice na naše svetište Kalvariju te nakon puta križa na euharistijskom slavlju održali sam obred primanja i obećanja. Nakon toga nastavili smo druženje u dvorištu župne crkve. Naš je zbor svojim pjevanjem na misi uljepšao i upotpunio cijeli događaj. Vrhunac našeg sportskog druženja bio je vatromet povodom 25. obljetnice Frame Vitez.

vitpio2

Hvala dragom Bogu što nas na ovaj način upućuje na braću i sestre kako iz svog, tako i iz ostalih bratstava. Nadamo se da ćemo još dugo ostati na okupu i proslaviti još puno ovakvih radosnih obljetnica.

Frama Vitez

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo