Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Izrada FotografijaDragi framaši, dragi duhovni asistenti!

Jedna od smjernica donesenih na redovnoj godišnjoj skupštini Frame održanoj u siječnju 2017. godine bila je: „Neka područno vijeće nastoji pripremiti i izdati priručnik za animatore.“

Budući da trenutno ne postoji niti jedan materijal koji bi framaše uveo u područje animiranja (lat. animare – dati dušu, oživjeti; potaknuti, ohrabriti, oduševiti, zagrijati) želja nam je ovim priručnikom ponuditi framašima kvalitetan materijal, znanje, ideje, poticaje i smjernice za rad na sebi, rad jednih s drugima i rad u njihovim župnim zajednicama.
Na sadržaju priručnika se radi već mjesecima, a trenutno smo u fazi prikupljanja kvalitetnih fotografija koje svjedoče franjevačko, odnosno framaško poslanje i radost. Fotografije su ono što će taj priručnik, pored sadržaja učiniti dodatno zanimljivim. Želja nam je da se u prikupljanje uključe sva mjesna bratstva Frame u provinciji.
Stoga, pozivamo sve predstavnike mjesnih bratstava Frame da nam pošalju najbolje i najkvalitetnije fotografije kojima raspolažu na službeni mail Frame frama.fsr.bs@gmail.com najkasnije do 15. studenog 2017. s naznakom Fotografije za priručnik.
Broj fotografija koje nam možete poslati je maksimalno deset. Fotografije trebaju biti što bolje rezolucije, te da zadovoljavaju veličinu 3MB (3000 kb). Područno vijeće Frame, zajedno s fra Oliverom Livančićem, odgovornim za fotografije, odabrat će one najbolje koje ulaze u priručnik i na taj način svjedoče franjevačku radost. To je ujedno i jedini tematski zahtjev koji treba biti ispunjen; neka to budu fotografije s vaših susreta, projekata, hodočašća, druženja i slično.
U nadi da ćete prepoznati ovaj poziv i ostaviti svoj trag u našem zajedničkom priručniku, pozdravljamo vas našim franjevačkim pozdravom: mir i dobro!

Marija Trogrlić, područna predsjednica
Fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo