Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Izbor novog vijeća u Frami Vitez

U nedjelju, 20. rujna, nakon večernje mise, Frama Vitez održala je izbor novog vijeća.

Primanja i obećanja Frame Vitez

U subotu, 19. rujna framaši iz Viteza proslavili su obred primanja u Framu i obnove obećanja. Obred je poseban dan za svaku Framu, a mi smo ove godine uz to…

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u siječnju ove godine u Visokom, donesena je smjernica koja glasi: “Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od…

Pečati Ljubavi

U rađanju i umiranju za ovozemaljski život prati nas Božji blagoslov znaka sv. Križa koji nam u ime Gospodnje darivajući s ljubavlju čine naši najbliži i službenici sv. Crkve –…

Izbor novog vijeća u Frami Livno

U nedjelju, 30. kolovoza, poslije večernje mise imali smo izbore u našoj Frami.

Primanja i obećanja Frame Livno

Frama Livno je 29. kolovoza pod večernjom misom u 18h održala obred Primanja i Obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Novosti

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne...

VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan...

POZIV NA VIII. FRANJEVAČKI HOD KROZ BOSNU SREBRENU

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti, radosno vas...

Novi broj franjevačkog online časopisa Vox Franciscana

Međunarodno vijeće OFS-a - CIOFS dva puta godišnje izdaje online časopis...

Uskrsna čestitka Frame i OFS-a Bosne Srebrene

„Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav...

PORUKA PODRUČNOG VIJEĆA FRAME BOSNE SREBRENE

Dragi framaši i duhovni asistenti! U nekoliko proteklih tjedana život nam...

Duhovnost

Ljubav u djelima

Uživamo u mirisu lipa i ljiljana, a posebno volimo Gospine i ljiljane sv....

Homilija za Nedjelju Dobrog Pastira

Draga braćo i sestre! Danas je posebna nedjelja za nas svećenike,...

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

U središtu Papine poruke za 57. svjetski dan molitve za zvanja je dio...

Bratstva

Izbor novog vijeća u Frami Vitez

U nedjelju, 20. rujna, nakon večernje mise, Frama Vitez održala je izbor...

Primanja i obećanja Frame Vitez

U subotu, 19. rujna framaši iz Viteza proslavili su obred primanja u...

Izbor novog vijeća u Frami Livno

U nedjelju, 30. kolovoza, poslije večernje mise imali smo izbore u našoj...

PRIJATELJI PORTALA

Sve nas i mene ispunjava osobna, zajednička, obiteljska molitva zahvalnosti, razgovor s Bogom, misli i osjećaji bliskosti i blizine zemlje u zagrljaju Neba, cjelovi u naručju Mame i Tate, Roditelji i djeca na putu spasenja, naši koraci u Vašim koracima, srca i duše ispunjava Ljubav! Mila Majčice, ljiljane bijeli! Ti najbolje znaš kako je osjećati Božje dodire. Gospodin me potiče darivajući nadahnuće da Ti, Ružo otajstvena, kličem: Zdravo Marijo! Ja, grešan čovjek pozdravljam Te kao anđeo, vidim Ti Lice i ispružene Ruke koje govore: zdravo, dobri i dragi čovječe! Moje ime i želje na Tvojim usnama, Isus se smiješi hrabreći me, Tvoj pogled na Tvojoj djeci, osjećam mir!
Slušam Učitelja, obavija me milina, jer Ti si, Djevice milostiva, milosti puna! U Tebi su darovi i plodovi Duha Svetoga, Tvoj je život svjedočanstvo za Ljubav! Moj život u padovima i usponima u traženju i nalaženju Istine koja dariva Slobodu; upućuješ me na Svog Sina, Majko dobrog savjeta. Rosa Božje milosti se razlijeva na nas, šapat Lahora!
Majko Spasiteljeva i Djevice časna! Oduvijek i zauvijek je Gospodin s Tobom. U Tebi je Riječ Tijelom postala i prebivala među nama. Daj nam u svakom čovjeku gledati i vidjeti brata i Gospodina Isusa, Očevo i Tvoje ljubljeno dijete. Uči me i potiči da i ja molim i želim kao Gospodin i Ti, sveta Bogorodice, da smo uvijek sjedinjeni u Ljubavi.
Majko ljubezna i Utočište grešnika! Pozivaš nas i potičeš na svetost života. Primjer si i uzor kako biti velik u malenosti služenja. Gospodnja službenice! Blagoslovljena si među ženama i među svim Gospodnjim stvorenjima, služe Ti braća anđeli i ljudi i mirišu sestre ruže, svojim sebedarjem vraćaš dostojanstvo ljudskom rodu, svakoj ženi blagoslov i smisao postojanja, istinsku ljepotu poziva i poslanja: biti žena, biti čovjek!
Zvijezdo jutarnja i Majko Stvoriteljeva! Gospodin Te blagoslivlja i blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus! Njegovo si svetohranište, po Isusu i Tebi svako dobro, sa svojim si Sinom Suotkupiteljica svijeta i Vrata nebeska, Zaštitnica i Kraljica obitelji! Čuvaj i štiti svaki život od začeća do prirodne smrti i da svaki čovjek i sve stvoreno blagoslivlja plod utrobe Tvoje Isusa, Božjeg Sina, i plod utrobe svoje koji je Božji blagoslov, dar…
Zajedno s Isusom, bratom Franjom i braćom kličem: Sveta Marijo! Sveta si u duši i tijelu, Tvoj život veliča i slavi Gospodina, hrabri nas na putu svetosti, klonule misli i korake upravljaj stazama vječnog Svjetla koje nam svojom Toplinom vraća čisto srce.
Moje srce u Tvom Srcu, Majko moja i Majko Božja, djeliteljice Božje milosti i ljubavi koja spašava svijet. Hvala Bogu i Tebi, Majko Kristova, što imam dvije mame: Tebe, nebesku i zemaljsku majku koja me s Tobom, Kraljice sv. Krunice, prati na putu u Vječnost.
Sveta Djevo djevica! Ti najbolje znaš naše greške i grijehe i da su nam trnjem posuti zemaljski putovi. Zbog nas je Isus mučen, raspet, umro, pokopan i uskrsnuo, i Tebi mač boli probo dušu i vječna Svjetlost Uskrsa obasjala srce. Zaručnice Duha Svetoga i Utočište grešnika, moli za nas grešnike da nam Gospodin Bog oprosti slabosti i grijehe i da jedni drugima opraštamo u ljubavi.
U zagrljajima brata života i sestrice smrti hodočasnici smo suznom dolinom u nebesku Domovinu. U radostima Božića, patnjama Velikog petka i slavi Uskrsa blagoslov je darivanja blagoslova Križa. Život u vjeri, ljubavi i nadi donosi iskušenja i pobjede, otvara vidike čovječnosti. U vedrim i tmurnim danima, u tjelesnim i duhovnim rađanjima i umiranjima za dobro i zlo, Pomoćnice kršćana i Utjeho žalosnih, moli za nas sada i na času smrti naše! Majko milosrđa! Želimo živjeti i umrijeti u Božjoj i Tvojoj volji i ljubavi da se rodimo za vječni život u Nebu. 

Predobra i predraga Majko, blagoslivljaš nas obiljem Očeve i Gospodnje milosti i milosrđa. Tvoja smo ljubljena i često neposlušna djeca, oprosti nam neposluh, sebeljublje… U blagoslovljenoj običnosti svakidašnjice, u hodočašćima srca i hodočasteći srcem, u posavskoj katedrali i katedralama duše, molim Te, Ružo na Raščici i Velika Gospo, Kraljice anđela i Zdravlje bolesnih, živjeti s ljubavlju odgovorno u poniznosti i poslušnosti i ljubiti Gospodina Boga svoga iznad svih, svim srcem svojim, svim umom svojim i svom dušom svojom, i bližnjega svoga kao samoga sebe, jer put prema Bogu nikada ne ide mimo čovjeka.
Sveta Majko Marijo! Hvala Ti što si uvijek s nama!
Majko Božje ljubavi! Hvala Ti što moliš s nama i za nas! Amen!

Ljerka Mikić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo