NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Zašto upisati FKG?

Dragi mladi i budući Fkg-ovci, Svatko od nas je najveći u svome svijetu, samo je pitanje koliko je velik taj svijet?!

Molitveno duhovsko bdijenje za krizmanike

U subotu, 30. svibnja 2020. u 21:00 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u večeri uoči Duhova, skupili smo se pred Gospodinom baš kao prva kršćanska zajednica i…

POZIV NA VIII. FRANJEVAČKI HOD KROZ BOSNU SREBRENU

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti,   radosno vas pozivamo na ovogodišnji VIII. Franjevački hod kroz Bosnu. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće s ciljem produbljivanja…

Na rukama Tvojim

Jednom kad nebo ukrade zemlju ikad zvijezde svojim sjajem prekriju mi očipričat ću Ti o snovima,svojim divnim snovima.

Ponovno smo zajedno

''Veliko je sad veselje duše kršćanske, jer nadvlada naš Spasitelj sile dušmanske!''

Novi broj franjevačkog online časopisa Vox Franciscana

Međunarodno vijeće OFS-a - CIOFS dva puta godišnje izdaje online časopis s prigodnim franjevačkim temama i vijestima iz svih nacionalnih bratstava Franejvačkog svjetovnog reda.
NOVOSTI
30. Svibanj 2020.

POZIV NA VIII. FRANJEVAČKI HOD…

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti,   radosno vas pozivamo na…
05. Svibanj 2020.

Novi broj franjevačkog online časopisa…

Međunarodno vijeće OFS-a - CIOFS dva puta godišnje izdaje online časopis s prigodnim…
11. Travanj 2020.

Uskrsna čestitka Frame i OFS-a…

„Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne…
30. Ožujak 2020.

PORUKA PODRUČNOG VIJEĆA FRAME BOSNE…

Dragi framaši i duhovni asistenti! U nekoliko proteklih tjedana život nam se poprilično…
27. Ožujak 2020.

Provincijalova riječ franjevcima Bosne Srebrene…

Draga braćo franjevci Bosne Srebrene, dragi vjernici! Suočeni s teškoćama pandemije koronavirusa, a…
23. Ožujak 2020.

DANI EKOLOGIJE

Dragi framaši i duhovni asistenti! Na područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u…

Hodočasteći stopama sv. Franje u Asiz pjevasmo je 26. rujna 2018. godine na platou ispred Porcijunkule; Franjo i Klara se radovahu zajedno s nama slaveći Krista Kralja i Kraljicu Franjevačkog reda i obitelji. Doživljaji koji se pamte, blagoslivljaju… pjesma koja promišlja, nadahnjuje, moli, hrabri, propituje, tješi, zbližava… U običnosti blagoslovljene svakidašnjice hodočasnici smo suzne doline koji u pratnji Isusa, Marije i Franje na putu u vječnu Domovinu pletu vijence sv. Krunice i dobrih djela.
Pričaju Mirta i Krešo: "Otkako pamtimo i pričaju nam roditelji, baka i djed, u našem je domu posebno draga i bliska svakodnevna obiteljska molitva koja ispunjava srce i dušu. Svaki naš rad počinje i završava molitvama i zahvalama za Božji blagoslov i dar i pjesmama Mariji, Majci Ljubavi, Anđelu dobrote, Kraljici svibnja, Majci dobrog savjeta… Svima nam je ugodan i lijep zajednički razgovor s Bogom i s Marijom slijediti Isusa. Mi djeca radovasmo se biti predmolitelji obiteljskog susreta s Gospodinom koji zajedno s odraslima blagoslivlja misli čista srca, svi nesebično ovdje i sada gradimo na zemlji Božje kraljevstvo. Naše glinene posude oblikovane Rukom Umjetnika hvale i slave Isusa kao Marija. Životi naših starijih pričaju i o Franji; pleteni bijeli pojas s tri vezice svjedoči o poniznosti, poslušnosti i čistoći, i o čovječnosti koja s ljubavlju odgovorno živi zapovijedi ljubavi. Naša zlatna generacija, kao Marija i Franjo, osobnim životom govori o Bogu, ponekad koristeći riječi. Zahvaljujući njima hodimo u Gospodnjoj Svjetlosti. I zahvaljujući Božjem pozivu i sebedarju predaka i potomaka širimo krugove dobrote njegujući ljepotu franjevaštva. Naš je život Pjesma brata Sunca. U svemu gledamo i vidimo, slušamo i čujemo slike i riječi Božjeg kista i Božje poezije. Svaka misao, svaki tren i pokret hvali Gospodina koji nas čuva kao zjenicu oka. Nebo se raduje i kliče zemlja, mole i zahvaljuju zajedno s nama na blagoslovu darivanja poniznosti i poslušnosti. Da, sestra korona mijenja… Na našem je licu osmijeh jer osjećamo mir u srcu i duši koje njeguju odnose s najbližima i čuvaju sjećanja na drage osobe koje su blizu i daleko, i uvijek bliske; zahvaljujemo Božjoj ljubavi da Život cvjeta: Ljubav priča djelima! Životom pričamo o Ljubavi! "
Mirta i Krešo su jedni u nizu osoba koje usrećuju bližnje malim znakovima pažnje od kojih se živi, zdušno čine male stvari velikim srcem. U životu ostavljaju tragove ljubavi, a ne ljubav u tragovima. Srcem primaju obilne darove Božje milosti svakodnevno zahvalno živeći molitvu Oče naša, Zdravo Marije i Slava Ocu; u njihovom je životu hvaljen Isus i Marija! A u mojem, u našem životu???
Svaki dan je dan Gospodnji, nama darovano vrijeme za hvaliti, slaviti, blagoslivljati i častiti Gospodina molitvama zahvalnosti i dobrim djelima, svojim životom. Činimo li tako? Prihvaćamo li darivane talente na dobrobit svih? Živimo li zapovijedi ljubavi u poslušnosti, poniznosti i siromaštvu? Koliko su nam blizu i daleko riječi, misli, djela, želje, propusti??? Jesu li nam vjera i povjerenje utemeljeni u Bogu? Je li nam duhovnost i karizma Franjina i franjevačka? Koliko i kako je čovjek uistinu čovjek? Kako živimo u svojim i franjevačkim obiteljima, redovničkim i župnim zajednicama, na poslu i u svijetu? Jesmo li od svijeta? Dopuštamo li Bogu i čovjeku mijenjati nas na bolje? Kakvi smo u izolaciji i u društvu? Mijenjamo li sebe i druge na bolje? Kakvi smo u svakodnevici kućne, obiteljske crkve? Kakvi dolazimo i jesmo u župnoj crkvi na sv. Misi, prije i poslije sv. Euharistije? Vidimo i gledamo li u bratu čovjeku Božju sliku i ljubljeno Božje dijete? Slušamo, čujemo i živimo li Riječ Gospodnju?
Pjevamo i molimo, molimo i pjevamo, uvijek i svuda zahvaljujemo Bogu i ljudima na blagoslovu darivanja blagoslova; zahvalnost je mojoj obitelj i meni, i svima, način života kao Isusu, Mariji i Franji kojima je kao i nama život Pjesma Ljubavna! S braćom ljudima i svim Gospodnjim stvorenjima ponizno se klanjajući, blagoslivljajući, hvaleći i časteći Gospodina Boga radosno pozdravljamo kličući:
Hvaljen Isus, Marijo!
Hvaljen Isus i Marija!

Ljerka Mikić, OFS

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2020
N P U S Č P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17