Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

hod18518

Draga braćo i sestre framaši,
dragi duhovni asistenti,

radosni smo što i ove godine organiziramo sedmi po redu Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza koji je ujedno i duhovna obnova za framaše, jer je cilj potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli, 2. kolovoza. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće kojim se želi postići da framaši u zajedništvu uđu u nove dubine franjevaštva, prodube svoj poziv, te obnove vjeru.
Hod će se održati od 26. srpnja do 5. kolovoza 2018. Ovogodišnja ruta kreće iz župe Guča Gora preko Novog Travnika, Bugojna, Uskoplja i Rame, pa sve do Asiza.
Program Hoda čini pješačenje, rad u skupinama, molitva, pjesma i slavlje sv. mise, a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajna mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje. Na putu ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetište sv. Ante i sv. Leopolda.
Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati.
Broj framaša je ograničen. Na listi prijave iz svakog bratstva može se prijaviti po pet zainteresiranih framaša, s tim da prva dva na listi idu sigurno na Hod, a ostali (3) kandidati samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove.
Naime, naša provincija broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako bratstvo ima mogućnost biti zastupljeno na Hodu. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava. Troškovi sudjelovanja iznose 200 KM.
Prijave za sudjelovanje na VII. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com, a traju do 15. lipnja 2018. U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske, a maloljetnici i pismenu punomoć roditelja ( punomoć na ime: Domagoj Šimić, putovnica br. HRV 093339053). Participaciju treba uplatiti na službeni račun Frame naveden u podnožju ili dostaviti fra Domagoju Šimiću, područnom duhovnom asistentu.
Tina Tolić,Područna predsjednica Frame
fra Domagoj Šimić, Područni duhovni asistent Frame

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo