Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vjeronaučna olimpijada 2Drage ministrantice,

prigodom osvajanja prvoga mjesta na Trećoj po redu „Vjeronaučnoj olimpijadi 2019“ na Županijskom natjecanju u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda iz Sarajeva ovom prigodom mi, framaši i ministranti želimo se zahvaliti vama ministranticama Mariji Petrović, Katarini Koturić i učeniku Anti Čošković i sestri Ani Oršolić što ste razveselili našu župu sv. Ane i OŠ Braće Radića u Domaljevac osvojivši prvo mjesto među osnovnim školama jučer u Orašju.

Vi ste ponos naš i ustrajte u svojoj službi i budite doličnog vladanja, svjesnog obavljanja dužnosti i rastite u dobroti...

Na Županijskom natjecanju "Vjeronaučne olimpijade" u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda iz Sarajeva, sudjelovali su učenici sedam osnovnih i tri srednje škole iz ŽP, te X osnovna škola Bijela i Katolički školski centar „Sveti Franjo“ iz Tuzle. Učenici su dobili materijale s temom „Brak i obitelj u Božjem naumu“ i u natjecanju je sudjelovalo 32 osnovaca i 16 srednjoškolaca.

Među osnovnim školama prvo mjesto osvojila je OŠ Braće Radića Domaljevac, drugo OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa i treće OŠ V. Nazora Odžak. Ekipu osnovaca iz Domaljevca koji su se pripremali pod nadzorom vjeroučiteljice časne sestre franjevke Ane Oršolić, činili su Marija Petrović, Katarina Koturić, Ivona Lucić i Anto Ćošković koji je nagrađen priznanjem za najviše osvojenih bodova na testu.

Čestitamo sestri Ani i njenim učenicima! 😁
ŠC fra Martina Nedića Orašje pobjednik „Vjeronaučne olimpijade 2019“
21. ožujka 2019. by radio.orasje

DSC00019
Školski centar fra Martina Nedića Orašje ukupni je pobjednik Treće po redu „Vjeronaučne olimpijade 2019“, održane jučer u OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa. Na Županijskom natjecanju, u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda iz Sarajeva, sudjelovali su učenici sedam osnovnih i tri srednje škole iz ŽP, te X osnovna škola Bijela i Katolički školski centar „Sveti Franjo“ iz Tuzle. Učenici su dobili materijale s temom „Brak i obitelj u Božjem naumu“ i u natjecanju je sudjelovalo 32 osnovaca i 16 srednjoškolaca. Prethodno su održana školska natjecanja u prvoj razini, odakle su četiri najbolja učenika izborila mjesta u školskim ekipama.

U konkurenciji srednjih škola najviše bodova je osvojio ŠC fra Martina Nedića Orašje, ispred KŠC Sv. Franjo, SŠ Pere Zečevića i SSŠ Orašje. Među osnovnim školama prvo mjesto osvojila je OŠ Braće Radića Domaljevac, drugo OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa i treće OŠ V. Nazora Odžak. Ekipu osnovaca iz Domaljevca koji su se pripremali pod nadzorom vjeroučiteljice časne sestre franjevke Ane Oršolić, činili su Marija Petrović, Katarina Koturić, Ivona Lucić i Anto Ćošković koji je nagrađen priznanjem za najviše osvojenih bodova na testu.

U ukupnom poretku pobijedili su učenici ŠC fra Martina Nedića Orašje, drugi je bio KŠC Sv.Franjo Tuzla, a treće ekipa OŠ Braće Radića Domaljevac. U ekipi oraških srednjoškolaca nastupili su Josipa Gržić, Ivana Mikić, Magdalena Mikić i Ivan Vučković s vjeroučiteljem Jozom Jezerčićem. Srednjoškolaci iz Orašja osvojili su 225 bodova i jedina su ekipa koja je zadovoljila kvotu od 75 posto poena i predstavljat će Županiju posavsku na državnom natjecanju u Stocu koje će okupiti učenike iz sve četiri biskupije u BiH.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo