Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ofsnt412

U subotu, 1. prosinca 2018.godine, u župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku je bilo zaista svečano.

Pod večernjom svetom misom koju je predslavio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene u koncelebraciji sa don Antom Ledićem, župnikom u Novom Travniku, inače zavjetovanim članom OFS-a, obavljen je obred primanja u Franjevački svjetovni red – OFS i obred zavjetovanja Evanđeoskog života.

Poslije propovijedi u kojoj je fra Domagoj govorio o vrijednosti i prednostima života u zajednici, s posebnim osvrtom na zajednice – bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, pristupilo se obredima primanja i zavjetovanja.

Nakon što su se u prethodnoj godini upoznavali sa životom svetoga Franje, svete Klare i poslanjem svjetovnih franjevaca 5 sestara se odlučilo stupiti u Franjevački svjetovni red. To su: Žana Ljubas, Rajna Džepina, Dragica Vranješ, Blaženka Žigić i Gordana Glavaš.


Potom smo pristupili obredu zavjetovanja, tj. obećanja Evanđeoskog života. Brat Luka Ilinković dao je svoje prve zavjete - na godinu dana. Nakon njega 7 braće i sestara dalo je trajne zavjete i obećalo da će sve dane svoga života živjeti Evanđelje po primjeru svetoga oca Franje. To su: Blažan Zeko, Marija Zeko, Anđelka Ćorić, Stojanka Ćorić, Olgica Marin, Verica Rajić i Manda Sučić.


Obrede je sukladno Pravilu predvodio područni ministar OFS-a Marijan Begić, a u ime Crkve i Reda potvrdio i blagoslovio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene.

viber image 4

Sva braća i sestre su kao uspomenu na ovaj dan dobili znak tau. Novoprimljeni članovi su također dobili Pravilo i Generalne Konstitucije OFS-a, a svima koji su dali trajne zavjete sestre klarise iz Brestovskog su poklonile franjevački pojas, na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo. Također se zahvaljujemo i braći i sestrama trećoredcima iz Nove Bile, koji su došli skupa s nama slaviti svetu misu, iskazati bratsko zajedništvo i uveličati ovo slavlje.

Zahvalni Gospodinu na ovoj velikoj milosti, nakon gozbe za stolom Gospodnjim okupili smo se u prostorijama župnog doma na druženju i čašici razgovora. Bogu dragom hvala, ovo mjesno bratstvo OFS-a ne samo da živi, nego se dalje razvija i raste. Svoj novoprimljenoj i zavjetovanoj braći i sestrama želimo obilje Božjeg blagoslova, te mir i ustrajnost u življenju Evanđelja po primjeru svetoga Franje.

Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo