Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23


kap22918

Svim mjesnim bratstvima OFS-a Bosne Srebrene

Draga sestro, dragi brate,


Gospodin ti dao svoj mir! S radošću te pozivamo na godišnji kapitul Bosanskog bratstva OFS-a Kraljice Katarine. To je redoviti godišnji kapitul i ove godine će se održati u Visokom 05. i 06. listopada 2018.godine

Prema Generalnim konstitucijama i Statutu OFS BiH na kapitul su dužni doći svi članovi Područnog vijeća, ministar mjesnoga bratstva (ili u njegovoj spriječenosti njegov zamjenik), te delegati i duhovni asistent bratstva.

Broj delegata određujemo prema broju zavjetovane  braće - sva bratstva uz ministra još po jednog delegata a Sarajevo-Bistrik, Rama-Šćit i Rumboci po 2 delegata a Đakovica i Tolisa 3 delegata.

Obavezno je na kapitul donijeti kraći pismeni izvještaj o radu mjesnoga bratstva u  protekloj godini, kojim ćete upoznati kapitul o: broju članova primljenih i sa zavjetima, vijeću mjesnoga bratstva (ako ga imate), susretima, aktivnostima i eventualnim problemima u radu. Voljeli bi čuti vaša iskustva, ideje za poboljšanje rada i života kako u mjesnim tako i u Područnom bratstvu. Ovaj kapitul će ujedno biti i prigoda za duhovnu obnovu.

Participacija za boravak u Visokom iznosi 20KM po osobi. Stoga molimo mjesne ministre i duhovne asistente da obevezno prijave broj učesnika i ponesu novac za participaciju.  Svi učesnici trebaju ponijeti svoju posteljinu i ručnike!

Napominjemo mjesne ministre da trebaju sa sobom ponijeti i godišnju članarinu -novac za više razine organiziranja (Statutom propisani dio od prikljupljene  članarine mjesnog bratstva).

Sve prijave poslati e-mailom na adresu frama.fsr.bs@gmail.com najkasnije do 30.rujna 2018. godine, ili na telefon 061-172-405 (brat Marijan, područni ministar).

U privitku ovog poziva dostavljamo Vam plan rada kapitula.


Radujemo se našem bratskom susretu u Visokom i sve vas srdačno pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom

MIR I DOBRO!


Vaši,

         
Marijan Begić, područni ministar OFS-a

Fra Domagoj Šimić, područni  asistent OFS-a
         

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo