Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vis14518a
Od 11. do 13. svibnja 2018. u Franjevačkom konviktu u Visokom paralelno su održani Nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) i Nacionalna skupština Franjevačke mladeži (Frame),

na kojima su sudjelovali članovi nacionalnih vijeća OFS-a i Frame BiH, područnih vijeća, odabrani delegati, te nacionalni duhovni asistent Frame, fra Domagoj Šimić i nacionalni duhovni asistent OFS-a, fra Antonio Šakota.

Vis14518d
Nacionalna skupština je sa svojim aktivnim radom započela u subotu izlaganjem izvještaja o radu na nacionalnoj i područnim razinama, te osvrtom duhovnog asistenata. Nakon izlaganja izvještaja područnih predsjednica, Tine Tolić za Framu Bosne Srebrene i Magdalene Musa za Framu Hercegovina, izvještaja nacionalne predsjednice, Doris Trogrlić, nacionalne voditeljice formacije, Ana-Marije Marjanović, svoj osvrt je dao i nacionalni duhovni asistent, fra Domagoj Šimić. Po za završetku izlaganja svih izvještaja otvorena je rasprava Skupštine s ciljem donošenja smjernica za iduću godinu dana.

Vis14518c
Nakon ručka uputili smo se u franjevačke samostane u Kreševu i Fojnici. U samostanu sv. Katarine i župi Uznesenja BDM u Kreševu dočekao nas je fra Josip Jukić koji nas je upoznao s poviješću samostana. Imali priliku posjetiti spomen sobu fra Grge Martića koja privlači pozornost posjetitelja prije svega zato jer je sačuvala potpunu autentičnost. Potom smo se uputili u Fojnicu gdje smo slavili svetu misu. Nakon obilaska samostanskog muzeja i večere vratili smo se natrag u Visoko.

Vis14518b
Skupština je rezultirala zaključcima i smjernicama za rad Nacionalnog vijeća u idućoj godini. Smjernica koja je donesena na prošloj skupštini, a vrijedi i za ovu godinu:
   Neka Nacionalno vijeće Frame BiH organizira Drugi Nacionalni susret Frame BiH 2019. godine, prije Nacionalne skupštine Frame BiH
   Ostale smjernice donesene na ovoj skupštini su:
   Neka Nacionalno vijeće Frame BiH:
   Nastavi s organizacijom Nacionalne duhovne obnove
   Nastavi s organizacijom Humanitarne akcije o svetkovini sv. Franje
   Pošalje dopis mjesnim bratstvima čija će zadaća biti dodatno pojašnjenje pojedinih članaka Statuta
   Raspiše natječaj za logo i tekst himne Drugog Nacionalnog susreta Frame BiH.
   Neka Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame BiH, u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame BiH:
   Nastavi s organizacijom Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratsvima Frame
   Radi na prikupljanju materijala u svrhu izdavanja priručnika za zabavne susrete.
Kapitul i skupština su završeni zajedničkim misnim slavljem.

Klaudija Vujica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo