Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

cestitka251217

Dragi trećoredci, dragi framaši, draga braćo i sestre,

danas slavimo onaj trenutak kada je Bog u svojoj svemoći i ljubavi odlučio postati čovjekom, odlučio postati jednak nama ljudima, odlučio se utjeloviti u malenom djetetu Isusu i na taj način ovom svijetu donijeti svjetlo i nadu u ljepšu budućnost.
Kao što znamo to svijetlo gori već više od 2000 godina i pokazuje put mnogim generacijama, kako onima koji su prošli ovom zemljom, tako i onima koji danas koračaju zemljom. Međutim, da bi to svjetlo i dalje širilo ovim svijetom, ovim društvom i našom zemljom potrebni su oni koji žele sudjelovati u širenju toga svijetla.
Stoga, želimo da upravo Vi ovoga Božića budete nosioci toga svijetla u ovome društvu i da pokažete da ste dostojni tog poslanja, da svojim životima poput sv. Franje i sv. Klare donosite svjetlo koje će darovati nadu i radost, te povjerenje da je Bog s nama ljudima. Na taj način svijetlo koje je došlo na ovu zemlju nastavit će put u budućnost, a naša dobra dijela će svijetliti i drugima pokazujući put kojim trebaju ići.
S tim mislima od srca Vam želimo
Čestit Božić i Sveto Porođenje Isusovo, te sretnu i blagoslovljenu 2018. godinu!

Marija Trogrlić, područna predsjednica Frame
Marijan Begić, područni ministar OFS-a
fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo