Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

mladi medjugorje2017Međugorje - U subotu, 18. studenog, za mlade i studente s Bistrika bila je organizirana duhovna obnova u Međugorju. Članovi Franjevačke mladeži s Brestovskog, u povodu priprema za primanja i obećanja u Frami, pridružili su im se na ovoj duhovnoj obnovi.

Krenuli su u ranim jutarnjim satima prema svetištu sv. Ante gdje su se okupili mladi koji utorkom sudjeluju na studentskim tribinama. Najprije su posjetili obiteljski centar Ivan Pavao II. sestara misionarki ranjene obitelji u Vionici. Nakon druženja s djecom i mogućnosti za ispovijed uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predslavio voditelj puta, fra Danijel Rajić. Pod sv. Misom je svirao bend mladih „El Shaddai“ koji redovito svira nedjeljom na večernjoj sv. Misi u svetištu sv. Ante u Sarajevu. Zaposlenik centra, odgajatelj Vilim, govorio je prisutnima kako je centar nastao i koliko je trenutno smješteno djece i starih osoba. Zatim je uslijedio zajednički ručak i polazak u Majčino selo i komunu „Milosrdni Otac“. Tu su mogli čuti o nastanku centra i životu pokojnog fra Slavka Barbarića. Momci iz komune su iskreno svjedočili o svojim padovima u „paklu“ droge i sadašnjem životu u zajednici. Nakon toga mladi su imali i slobodnog vremena za osobnu molitvu i druženje u centru Međugorja. U večernjim satima uslijedio je povratak u radosnom i bratskom druženju.

www.svetiantosarajevo.com

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo