Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Brest231117a

Župna je zajednica Brestovsko, jedina u Bosni i Hercegovini u kojoj djelotvornu vjeru, nadu, ljubav i Božje milosrđe aktivno svjedoče sve tri Franjevačka reda, i članovi Franjevačke obitelji u jedinstvu različitosti radosno i vjerno žive Radosnu vijest.

Ovih su dana članovi Prvog, Drugog i Trećeg reda zajedno s ostalom braćom i sestrama sudjelovali u trodnevnici koja bijaše priprema za trajno zavjetovanje članova i izbor vijeća mjesnog bratstva OFS-a župe Brestovsko.

Prvu večer trodnevnice 16.-tog studenog 2017. godine, predavanje je imao fra Domagoj Šimić, duhovni asistent Bosanskog bratstva OFS-a kraljice Katarine. Fra Domagoj je u koncelebraciji s fra Ilijom Jurićem, župnikom župe Brestovsko, i fra Gabrijelom Tomićem, duhovnim asistentom mjesnog bratstva „Fra Karlo Kujundžić“, župe Brestovsko, slavio sv. Misu. U predavanju kao i u poučnoj i nadahnutoj propovijedi fra Domagoj je posebno govorio o sv. Franji i sv. Klari naglašavajući važnost autentičnog življenja franjevaštva u svakodnevnom životu. Drugu i treću večer trodnevnice predavanje je imala s. Ljerka Mikić, povjerenica za formaciju članova Bosanskog bratstva OFS-a kraljice Katarine. S. Ljerka je drugu večer, 17.-tog, govorila o franjevačkoj duhovnosti i karizmi osvrnuvši se posebno na sv. Elizabetu Ugarsku, zaštitnicu OFS-a i kršćanskog Caritasa, čiji blagdan tog dana slavimo: sv. Elizabeta i blažena kraljica Katarina su nam primjer i uzor kako ljubiti Boga i služiti Gospodinu u braći ljudima. Treću večer trodnevnice 18.-tog, bijaše govora o molitvi zahvalnosti koja blagoslivlja i pomaže u obitelji, bratstvu i svijetu živjeti dana obećanja i zavjete OFS-a. Posebno se govorilo kako članovi vijeća trebaju biti veliki u malenosti služenja braći i sestrama u bratstvu, župnoj zajednici i svima koje im Bog u životu dariva, naglašena je važnost bratske ljubavi, razumijevanja i suradnje svih, i sve je potkrijepljeno primjerima iz svakodnevnog života.

Brest 231117b

U nedjelju, 19.-tog studenog 2017. godine, pod svečanom pučkom sv. Misom koju su slavili fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, fra Ilija Jurić, župnik,  i fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent, i pred okupljenom župnom zajednicom, članovi su mjesnog bratstva prema Obredniku OFS-a položili svoje tajne zavjete u OFS-u.  Zavjete je u ime ministra Bosanskog bratstva OFS-a kraljice Katarine brata Marijana Begića, primila s. Ljerka Mikić, povjerenica za formaciju Bosanskog bratstva OFS-a kraljice Katarine, a u ime Crkve potvrdio fra Damir Pavić. Svečanosti je nazočila i s. Nives Kanevčev, članica Bosanskog vijeća OFS-a. Poslije sv. Euharistije slijedi bratski agape i susret sa sestrama klarisama. Blagoslovljeno je i lijepo osjećati i živjeti povezanost Franjine obitelji koja se ljubi; tri grane Franjinog stabla Božjom milošću donose obilne plodove: u sve su uključeni i framaši koji će jednog dana, ako Bog da, kao trećoredci, Manja braća i klarise, u svakom slučaju dobre osobe, nastaviti Putem Istine i Života.

Prema Pravilu i Generalnim konstitucijama OFS-a i prema Obredniku OFS-a, članovi su mjesnog bratstva OFS-a župe Brestovsko birali članove vijeća; Izbornom je kapitulu  predsjedala s. Ljerka Mikić. Između predloženih članova višeglasno su u vijeće izabrani slijedeći:
-    ministra: s. Snježana Medić,
-    zamjenica ministre: s. Vesna Đoja,
-    tajnica: s. Đina Lukačević,
-    rizničar: brat Stjepan Đoja,
-    povjerenica za formaciju: s. Kata Perić,
-    povjerenik za Framu: brat Zoran Komšić
-    član vijeća: brat Ivica Komšić
-    
Zahvaljujemo se članovima starog vijeća, svim članovima mjesnog bratstva OFS-a i duhovnom asistentu želimo i molimo Božji blagoslov. Hvala župniku fra Iliji Juriću, časnim sestrama Ilinki i Dragici, časnim sestrama klarisama i cijeloj župnoj zajednici na radosnom svjedočenju radosne vijesti.

Hvala Mariji, Franji i Klari na pomoći, zagovoru…
Hvala Gospodinu Bogu na darivanju blagoslova…
Hvala Ocu nebeskom što smo Njegova ljubljena djeca.
Mir i dobro!

Ljerka Mikić  
   

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo