Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom161017a


U subotu, 14. 10. 2017. Hrvatski dom u Domaljevcu u večernjim satima bio je mali Asiz.


U sklopu programa CBM kojeg u BiH realizuje Savjet (vijeće) Evrope djeca Vukosavlja, Odžaka, Bosanskog Šamca i Domaljevca, učestvujući u projektu pod nazivom "Šareni karavan" - jedinstvo različitosti,  izveli su kulturno-zabavni program.
Zašto mali Asiz? Sve što se događalo na pozornici i sve što su djeca prisutnima prezentirali događalo se ispod velike slike Bazilike sv. Franje koja već godinu dana ukrašava pozornicu Hrvatskog doma u Domaljevcu povodom proslave 20. obljetnice djelovanja Frame u Domaljevcu. Kao što su riječi sv. Franje u biti bile usmjerene na to da se ugasi neprijateljstvo među narodima te da ponovno uspostavi mir u Asizu svake godine u Bazilici sv. Franje  održava se molitva za mir i pomirenje među narodima u duhu Asiza.

dom161017c


Možemo s pravom reći da su ova djeca iz četiriju općina Bosanske Posavine kroz ples, pjevanje i glumu odaslali poruku mira i pomirenja našoj domovini Bosni i Hercegovini. Neka njihov Šareni Karavan ovih tjedana putuje od općine do općine među ljude, gradove i sela, i svugdje gdje bi došao neka donose mir i pomirenje te naše narode ptiće na oproštenje, ljubav, razumijevanje i na izgradnju bratskijeg i humanijeg života u našoj domovini Bosni i Hercegovini.
Ovom prigodom hvala svima ljudima dobre volje iz ovih četiriju općina koji su radili sa djecom proteklih mjeseci a djeci koji su nam bar malo olakšali svakodnevne brige želimo puno ustrajnosti u radu da i dalje kroz ples, pjevanje i glumu mogu biti "Šareni karavan" koji će ponovno graditi porušene mostove među narodima i promicati Mir i dobro!

Dom161017b


Također, ovom prilikom hvala našim ministrantima iz župe svete Ane u Domaljevcu koji su se rado odazvali da sudjeluju u ovom projektu četiriju općina. Na kraju hvala našim župljanima koji uvijek rado podržavaju rad.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo