NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Početak ljubavi je da pustimo one koje volimo da budu ono što jesu, a ne da ih mi prilagođavamo kako bi odgovarali našem vlastitom imidžu. Inače volimo samo odraz nas samih koje nalazimo u njima. "
(Thomas Merton)

Papa se susreo s franjevcima

U četvrtak, 23. studenog, papa Franjo se u Apostolskoj palači u Vatikanu, susreo s oko 400 članova franjevačkih obitelji Prvog i Trećeg samostanskog reda Sv. Franje.

Mladi iz Sarajeva i Brestovskog na duhovnoj obnovi u Međugorju

Međugorje - U subotu, 18. studenog, za mlade i studente s Bistrika bila je organizirana duhovna obnova u Međugorju. Članovi Franjevačke mladeži s Brestovskog, u povodu priprema za primanja i…

Trajno zavjetovanje i Izborni kapitul mjesnog bratstva OFS-a župe Brestovsko

Župna je zajednica Brestovsko, jedina u Bosni i Hercegovini u kojoj djelotvornu vjeru, nadu, ljubav i Božje milosrđe aktivno svjedoče sve tri Franjevačka reda, i članovi Franjevačke obitelji u jedinstvu…

Duhovna obnova Frame Bučići u Dobretićima

U subotu i nedjelju, 18. i 19. studenoga Frama Bučići imala je duhovnu obnovu u Dobretićima. Ne znajući što nas očekuje, zaputismo se u subotu u jutarnjim satima u planine.

Slavljena Izborna skupština FSR-a Rama-Šćit

Dana 19. studenog 2017. godine, po  Generalnim konstitucijama, uz propisanu  nazočnost područnog ministra Marijana Begića, područnog  duhovnog asistenta fra  Domagoja Šimića i mjesnog duhovnog asistenta fra  Mije Džolana održana je…

Želim biti svjetlost drugima

Želim ti reći nešto. Ja sam pozvana da ti prenesem svoje osjećaje, da ih podijelim s tobom, saslušaj me.
NOVOSTI
24. Studeni 2017.

Papa se susreo s franjevcima

U četvrtak, 23. studenog, papa Franjo se u Apostolskoj palači u Vatikanu, susreo…
23. Studeni 2017.

Mladi iz Sarajeva i Brestovskog…

Međugorje - U subotu, 18. studenog, za mlade i studente s Bistrika bila…
23. Studeni 2017.

Trajno zavjetovanje i Izborni kapitul…

Župna je zajednica Brestovsko, jedina u Bosni i Hercegovini u kojoj djelotvornu vjeru,…
22. Studeni 2017.

Duhovna obnova Frame Bučići u…

U subotu i nedjelju, 18. i 19. studenoga Frama Bučići imala je duhovnu…
21. Studeni 2017.

Slavljena Izborna skupština FSR-a Rama-Šćit

Dana 19. studenog 2017. godine, po  Generalnim konstitucijama, uz propisanu  nazočnost područnog ministra…
21. Studeni 2017.

Želim biti svjetlost drugima

Želim ti reći nešto. Ja sam pozvana da ti prenesem svoje osjećaje, da…
DUHOVNOST

Tihi grobak

by Administrator_3

19. Studeni 2017.

Tihi grobak

Molitva za ostanak

by Administrator_3

31. Listopad 2017.

Molitva za ostanak

Fratrov dom

by Administrator_3

26. Listopad 2017.

Fratrov dom

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Studeni 2017
N P U S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
03 Stu 2017;
08:00AM - 05:00PM XIII. ŠKOLA ANIMATORA FRAME
05 Stu 2017;
08:00AM - 05:00PM PRIMANJE U OFS NOVI TRAVNIK
11 Stu 2017;
08:00AM - 05:00PM PRIMANJA I OBEĆANJA FRAME TUZLA
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2017. All Rights Reserved. 

 

designer17