NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Biti dobar ne znači ne činiti poreške, nego se neprestano popravljati!"
(sv. Ivan Bosco)

Izbori Vijeća u Frami Domaljevac

Danas na 33. nedjelju kroz godinu, ujedno i na Svjetski dan siromašnih, održan je obred izbora novog Vijeća Franjevačke mladeži Frame Domaljevac.

Izbori Vijeća u Frami Brestovsko

Dana 16. studenoga, u Frami Brestovsko održani su izbori novoga Vijeća.

Toliški FSR slavi 130. rođendan

Godine 1888. na spomendan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice trećeg franjevačkog reda, u Tolisi je utemeljeno najbrojnije mjesno bratstvo FSR-a u Provinciji Bosna Srebrena.

Molitveni pretinac

Prolaze brzo dani otkad je baka zaspala. Ili se, zapravo, tek sad osvješćujemo i shvaćamo koliko je život kratak i vrijeme brzo, a mi trošni.

Papina poruka za II. Svjetski dan siromašnih

Na 33. nedjelju kroz godinu (18. studenoga 2018.) Crkva po drugi put obilježava Svjetski dan siromašnih. Za taj dan papa Franjo je uputio svoju poruku naslovljenu: „Jadnik vapi i Gospodin…

Kako se čuva ljubav?

Majka i dječak šetaju plažom. U jednom trenutku dječak upita: “Mama, kako se čuva ljubav?”
NOVOSTI
18. Studeni 2018.

Izbori Vijeća u Frami Domaljevac

Danas na 33. nedjelju kroz godinu, ujedno i na Svjetski dan siromašnih, održan…
18. Studeni 2018.

Izbori Vijeća u Frami Brestovsko

Dana 16. studenoga, u Frami Brestovsko održani su izbori novoga Vijeća.
18. Studeni 2018.

Toliški FSR slavi 130. rođendan

Godine 1888. na spomendan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice trećeg franjevačkog reda, u Tolisi…

Molitveni pretinac

by Administrator_1

17. Studeni 2018.

Molitveni pretinac

Prolaze brzo dani otkad je baka zaspala. Ili se, zapravo, tek sad osvješćujemo…
17. Studeni 2018.

Papina poruka za II. Svjetski…

Na 33. nedjelju kroz godinu (18. studenoga 2018.) Crkva po drugi put obilježava…

Kako se čuva ljubav?

by Administrator_1

16. Studeni 2018.

Kako se čuva ljubav?

Majka i dječak šetaju plažom. U jednom trenutku dječak upita: “Mama, kako se…
DUHOVNOST

Križić oko vrata

by Administrator_1

04. Studeni 2018.

Križić oko vrata

Molitva za pokojne

by Administrator_1

02. Studeni 2018.

Molitva za pokojne

BRATSTVA

IDEJA VIŠE

by Administrator_1

06. Studeni 2018.

IDEJA VIŠE

Ljubav dariva Mir

by Administrator_1

04. Studeni 2018.

Ljubav dariva Mir

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Studeni 2018
N P U S Č P S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17