NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Kristu ne trebaju oni koji će mu se diviti, nego oni koji će ga nasljedovati."
(Soren Kierkegaard)

Poruka pape Franje za 55. svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 22. travnja 2018.

Draga braćo i sestre, u listopadu iduće godine održat će se 15. opća redovita skupština Biskupske sinode koja će biti posvećena mladima, osobito odnosu između mladih, vjere i zvanja. Bit…

SVETA BERNARDICA

Marija Bernardica Soubirous je francuska redovnica, mističarka i svetica, rođena 7. siječnja 1848. godine.

NAJAVA: HUMANITARNI KONCERT FRAME TUZLA

Frama Tuzla organizira humanitarni koncert na koji poziva sve framaše.

NACIONALNA KONFERENCIJA ZA MLADE BK BIH U BANJA LUCI

Najava za Nacionalnu konferenciju pastoralnih delatnika odgovornih u radu s mladima koja će se održati u Banja Luci u periodu od 27.-29. 4. 2018. godine.

Kako je sveti Franjo uspostavio mir između vuka i gubijskih građana

U vrijeme kada je sveti Franjo boravio u gradu Gubiju pojavi se u gubijskoj okolici velik, strašan i divlji vuk, koji nije razdirao samo životinje nego čak i ljude, tako…

Poziv na redovnu Nacionalnu skupštinu Franjevačke mladeži Frame BiH 2018. godine

Radosno vas pozivam na redovnu Nacionalnu skupštinu Franjevačke mladeži FRAME BiH koja će se održati u Franjevačkom konviktu u Visokom od 11. do 13. svibnja 2018. godine.
NOVOSTI
22. Travanj 2018.

Poruka pape Franje za 55.…

Draga braćo i sestre, u listopadu iduće godine održat će se 15. opća…

SVETA BERNARDICA

by Administrator_1

16. Travanj 2018.

SVETA BERNARDICA

Marija Bernardica Soubirous je francuska redovnica, mističarka i svetica, rođena 7. siječnja 1848.…
14. Travanj 2018.

NAJAVA: HUMANITARNI KONCERT FRAME TUZLA

Frama Tuzla organizira humanitarni koncert na koji poziva sve framaše.
13. Travanj 2018.

NACIONALNA KONFERENCIJA ZA MLADE BK…

Najava za Nacionalnu konferenciju pastoralnih delatnika odgovornih u radu s mladima koja će…
12. Travanj 2018.

Kako je sveti Franjo uspostavio…

U vrijeme kada je sveti Franjo boravio u gradu Gubiju pojavi se u…
11. Travanj 2018.

Poziv na redovnu Nacionalnu skupštinu…

Radosno vas pozivam na redovnu Nacionalnu skupštinu Franjevačke mladeži FRAME BiH koja će…
DUHOVNOST

NEDJELJA JE…

by Administrator_1

02. Travanj 2018.

NEDJELJA JE…

KRIST USKRSNU

by Administrator_1

01. Travanj 2018.

KRIST USKRSNU

VELIKA SUBOTA

by Administrator_1

31. Ožujak 2018.

VELIKA SUBOTA

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Travanj 2018
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17