NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Kristu ne trebaju oni koji će mu se diviti, nego oni koji će ga nasljedovati."
(Soren Kierkegaard)

ZNAŠ LI ČOVJEČE?

Dom1111

Povodom Dana molitve i pokore za žrtve nasilja i zlorabljenja koji je na današnji dan obilježen, u petak pred Cvjetnicu, naša framašica Ivana Perišić je napisala ovaj tekst!  


Znaš li čovječe, koliko je samo duša zadrhtalo u tvojoj blizini, koliko si boli uzrokovao svojim jezikom, djelima i stavovima koje si uzdizao daleko ispred drugih. Zapitaš li se ikad kako je biti žrtva tvojeg nasilja nad drugima, nemoćnijima?
Stvoreni smo da budemo različiti, naše razlike u stavovima, izgledu i pristupu jedni drugima nas čine drugačijim, posebnim i samim time što smo posebni sve što jesmo i sve što posjedujemo trebamo koristiti u dobre svrhe. Dignimo glas protiv nasilja nad drugima, suprotstavimo se, nitko nije dovoljno jak da nas uništi svojim riječima i djelima ako mu to ne dozvolimo, ako znamo tko smo i koliko vrijedimo. Zatvaramo se u sebe i izbjegavamo priznati istinu koja nas prati, okruženi smo svim vrstama nasilja od fizičkog, verbalnog, emocionalnog, seksualnog, kulturnog do ekonomskog. Živimo u sredini gdje je emocionalno, kulturno, fizičko i verbalno nasilje previše prisutno i biti će sve dok ne dignemo glas protiv njega, sve dok se ne usudimo stati uz tolike žrtve koje trpe, a mi ih gledamo i ništa ne poduzimamo. Gdje su nestali osjećaji u tebi prema drugima, gdje ih kriješ? Znaš li koliko zla nanosiš svjesno i nesvjesno? Zapitaj se!
Dovoljno je samo da ti jedna stvar bude na umu, ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi, sve što želiš da drugi čine tebi čini i ti njima. Živimo u svijetu gdje krijemo osjećaje koje gajimo prema drugima, ljubav koju osjećamo, dok se nasilje u svakom smislu prakticira usred bijela dana. Koga se to bojimo? Prvo sami sebe zbog nedostatka samopouzdanja koje nam ne dopušta da se suprotstavimo, a onda se plašimo svih drugih koji nas sputavaju na našem putu. Sve to izgleda teško, a zapravo je stvar vrlo jednostavna, na dohvat ruke. Dovoljne su samo tri riječi, "NEĆU VIŠE TAKO", preuzeti stvar u svoje ruke, budi osoba koja će upravljati svojim životom jer nitko drugi nema pravo na to!

KALENDAR DOGAĐAJA

Travanj 2018
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17