Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kp21318

Naš Gospodin Isus Krist ostavio nam zapovijed i obvezu molitve za duhovna zvanja rekavši:

Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju! (Mt 9, 38). Znamo i iz vlastitog iskustva da je i naše zvanje izmoljeno i da iza njega stoji mnogo ljudi nama poznatih i nepoznatih koji su svojim postom i molitvom doprinijeli i našem pozivu.Svjesni smo činjenica da zadnjih godina opada broj duhovnih zvanja u većini redovničkih zajednica. Razlozi su mnogobrojni od manjka otvorenosti životu u obiteljima do „pošasti“ odlaska cijelih mladih obitelji s djecom iz naših krajeva. Zato naša molitva za duhovna zvanja treba biti još veća i jača.

Papa Franjo je 21. travnja 2013. rekao: Zvanja nastaju u molitvi i po molitvi, čitajte i žarko meditirajte Gospodnju riječ da biste vjerovali ono što ste pročitali, naučavali ono što ste shvatili u vjeri, živjeli ono što ste naučavali.Zato osim molitve za nova zvanja dužni smo moliti i za sva postojeća duhovna zvanja. Da u mjestu i vremenu koje im je podarila Božja providnost, budu znak nade i putokaz kako je lijepo živjeti s Bogom.

Znamo da se u našim redovničkim zajednicama istinski i iskreno moli za duhovna zvanja poglavito na Prve subote u mjesecu i uz Nedjelju Dobrog Pastira. Ipak unatoč toj dobroj i redovnoj praksi na sjednici Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH, koja je održana u Bijelom Polju 17. veljače 2018., dogovoreno je predložiti samostanskim i župnim zajednicama da u korizmeni petak pred Cvjetnicu, 23. ožujka 2018. molitvu Križnog puta, koju ćete obavljati u zajednicama, preporučite na nakanu za duhovna zvanja. Da nam Bog podari dovoljan broj novih duhovnih zvanja, ali i da sve nas sačuva u svom pozivu.

Želeći Vam svako dobro od Boga u ove svete korizmene dane iskreno Vas pozdravljam.

s. Lidija Kalfić,FDC

Voditeljica povjerenstva

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo