NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svaki dan si odvoji pola sata za molitvu, osim ako imaš puno posla – u tom slučaju si odvoji jedan sat. "
(sv. Franjo Saleški)

"GUBAVAC - ISUS KRIST" PREMIJERNO IZVEDENA U DOMALJEVCU

Dom 4417

    U Domaljevcu u Hrvatskom domu, na Veliku srijedu, u sklopu programa obilježavanja 20. godina djelovanja Frame Domaljevac

(1997.-2017.), premijerno je izvedena predstava "Gubavac - Isus Krist", dramski komad prema motivima romana "Moj Franjo Asiški" N. Kazantzakis,  čiji tekst potpisuje Anela Križanac a režiju fra Bono Kovačević.
    Predstavu su izveli članovi dramske sekcije "Malim koracima do velikih djela" Franjevačke mladeži Frame Domaljevac koji su istu pripremali u povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa. "Gubavac - Isus Krist" je vrlo emotivna i lijepa priča o susretu svetog Franje i gubavca. Radnja ove priče događa se danas u Bosni i Hercegovini. Središnji dio priče vraća nas u prošlost, u vrijeme u kojem je živio sv. Franjo Asiški. Zatim se priča ponovno vraća u današnje vrijeme. Težina priče je time još jača što je danas jako aktualna tema o popularnosti  među mladima. Popularnost među mladima danas se mjeri po tome tko ima pametni telefon ili ajfon, novu jaknu, čizme i ako nisi "cool" nisi prihvaćen u društvu u kojem imamo najbolji mobitel, odjeću, u kojem smo najljepše/ljepši i nisi poželjan za prijateljice/prijatelje. I u takvom okruženju najviše bivaju neprihvaćena, neshvaćena, izolirana, osuđena i odbačena djeca onih roditelja kojim ne mogu priuštiti popularne stvari.
    U predstavi sudjeluje desetak mladih glumaca. Predstava je pripremljena u gotovo rekordnome roku, od tri mjeseca. Framaši su radili s velikom ozbiljnošću i s puno truda na čemu im je čestitao i njihov duhovni voditelj fra Bono Kovačević, ali i domaća i šira javnost koja je večeras ispunila Dom kulture na Trgu Domeljavac.
    Predstava je jako uzburkala emocije publike koja je tu noć bila u Hrvatskom domu. Pljesak koji je uslijedio nakon predstave govorio je kako je predstava itekako prenijela poruku svetoga Franje o ljubavi prema onima koji su bili izolirani i odbačeni od društva.

FRAMA DOMALJEVAC

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2018
N P U S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17