NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Biti dobar ne znači ne činiti poreške, nego se neprestano popravljati!"
(sv. Ivan Bosco)

Smjernice za rad s djecom

d1511Draga braćo i sestre u Kristu,

Dragi vijećnici i animatori mjesnih bratstava Frame Bosne Srebrene!

Na posljednjoj područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u Visokom, od 26. do 28. siječnja 2018.g., kao jedna od plenumom izglasanih smjernica donesena je i smjernica koja glasi: „Neka se mjesna bratstva više zauzmu u radu s djecom u dobi od 9 do 14 godina uz smjernice koje će poslati područno vijeće.“

Kako bi ispunili donesenu smjernicu, ali u isto vrijeme unaprijedili rad framaša animatora s djecom u dobi od 9 do 14 godina (Mala Frama) šaljemo slijedeće smjernice kao alate u organiziranju rada s najmlađima. Smjernice su u obliku prijedloga i opisa aktivnosti koje bi taj rad obogatile te kroz njega obogatile cijelu zajednicu.

• Kamp za djecu ili Dječje ljeto
Kroz nekoliko dana (ili jedan vikend) upoznati djecu sa radom Frame, približiti im neku franjevačku, svjetovnu ili kršćansku temu kroz punktove, pjesme, ples i igre. Pripremiti im program kroz koji će se približiti Bogu, naučiti dijeliti s drugima, surađivati s drugom djecom, slušati jedni druge i zajednički ostvarivati ciljeve.

• Vesela večer na Frami s mališanima
Susret na Frami posvetiti mlađima kako bi ih kroz igre i ples animirali i priveli Bogu. Djeca kroz igru mnogo toga nauče, a od starijih uče oblike ponašanja i usvajaju navike. Posvetiti vrijeme drugom čovjeku, naročito mlađem, pomoći će mlađima pri usvajanju novih znanja, a starijim da nauče o radu s djecom.

• Mali (fra)genijalci
Natjecanje u pitanjima o vjeri, Bogu, kršćanstvu i sl. kroz interaktivne igre. Kroz igru navesti mališane da se zanimaju za pitanja o svojoj vjeri da se tako što više približe Bogu.

• Pomoć pri učenju
Pomaganje mališanima od strane framaša u usvajanju školskog gradiva s kojim imaju poteškoće kroz organiziranje radionica zajedničkog učenja. Pomoć pri učenju stvara osjećaj spremnosti kod djece, želju za novim otkrićima i istraživanjima te stvara radne navike.

• Glazbena poduka
U mnogim mjesnim bratstvima djeluju glazbenici kroz glazbene sekcije. Podučavanje mališana sviranju instrumenata ili pjevanju može obogatiti sve uključene u taj proces. Organiziranje tjednih proba i strpljivo podučavanje djece glazbi može u njima otkriti talente i zainteresiranost za liturgijsku glazbu i animiranje sv. Misa.

Iako nepredvidljive ali neiskvarene i radosne prirode, djeca između 9 i 14 godina su od velike važnosti Franjevačkoj mladeži. Kao netko tko može pozitivnim primjerom utjecati na nadolazeće generacije framaša nadamo se da ćete uvidjeti važnost rada s njima i tako doprinjeti svojim mjesnim bratstvima.


Mir i dobro!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2019
N P U S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17