Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bucici101217

6. prosinca nam je svima poznat kao dan kada se prisjećamo jednog dragog sveca, sv.Nikole. Sveti Nikola je za svog života činio dobra djela,te darivao ljude. Još i danas je ostao običaj da se dan prije čiste čizmice i postavljaju na prozor,u nadi da će tu noć sv.Nikola posjetiti tu kuću i ostaviti bar neki dar. I uistinu dobru djecu u Bučićima posjetio je ,,sveti Nikola"
Naši su framaši došli na ideju da bi bar taj dan mogli posjetiti svu djecu u selu, dati im bar neki sitni dar i izmamiti iskreni dječji osmijeh.
Tog su dana naši vrijedni Framaši,sv.Nikola, krampus, anđeli i vozač modernih saonica krenuli u potragu za dobrom djecom u našem selu.
Neki su sv.Nikolu sreli na cesti,dok su drugi otvarali vrata svojih kuća i začuđeno razgovarali sa svetim Nikolom, a njihovi roditelji su sve to gledali sa oduševljenjem. Mnogi od njih su imali želju slikati se,što je sv. Nikola rado prihvatio iako je već star i manje fotogeničan od djece.
Naši Framaši su bili jako umorni nakon puno prijeđenih kilometara, ali ništa ih nije spriječilo u njihovom naumu da posjete djecu.
Mi kao Framaši smo bili jako ponosni jer smo uspjeli bar na kratko učiniti djecu sretnima i nadamo se da će im taj dan baš kao i nama ostati dugo u sjećanju.
Frama Bućići

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo