Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom191117a


Opsluživati evanđelje Isusa Krista po uzoru na svetoga Franju je jedna od najljepših odluka. Tako su i naših četrnaest framaša odlučili krenuti tim putem.


U nedjelju 19. studenoga 2017. godine u crkvi svete Ane u Domaljevcu svečanim euharistijskim slavljem i bogatim duhovnim programom upriličeni su Obredi primanja, davanja i obnove obećanja u Frami Domaljevac pod geslom: "U bolji svijet sa svetim Franjom". Geslo je preuzeto iz logoa povodom proslave 20. obljetnice Frame Domaljevac i naziva monografije Frame Domaljevac urađenu povodom 20. obljetnice  djelovanja. Naslov U bolji svijet sa svetim franjom preuzet je iz službene himne Frame Domaljevac, kako pjevaju u svojoj himni: "Sa svetim Franjom koji nas uči, lakše se podnosi sve što nas muči, sve brige svijeta čine se manje, jer mi smo mladež svetoga Franje".

Dom191117b


Svečano misno slavlje je predvodio duhovni asistent Frame Tuzla fra Božo Štrkalj, uz koncelebraciju fra Ivice Pavlovića, duhovnog asistenta Frame Sivša, fra Ivice Tomasa, duhovnog asistenta Frame Tolisa i fra Bone Kovačevića, župnog vikara i duhovnog asistenta Frame Domaljevac. U svojoj prigodnoj homiliji fra Božo je istaknuo tri stvari koje se u današnjem vremenu mogu činiti važnima, a to su jednostavnost života, neumorna radost i zajedništvo, odnosno kako bilo potrebno se vratiti evanđelju i Isus kristu i tu tražiti istinsko nadahnuće za vlastiti život i djelovanje.

Dom191117c


U bratstvo Frame Domaljevac primljena je jedna djevojka, a jedan framaš i četiri hrabre framašice pristupilo je oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje a jedan framaš i sedam framašica obnovili su svoja obećanja i nastavili svoj franjevački hod u Frami.
Svojim pjevanjem ovo slavlje uveličao je zbor Frame Tuzla, a tu su bili još framaši iz Tolise, framaš iz Sivše i nekoliko framaša iz Sikirevaca.

Dom191117d


Nakon Molitve Frame povodom 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac, blagoslova  i zajedničkog fotografiranja framaši su se zaputili u župnu dvoranu na daljnju proslavu ovog posebnog dana. Večer je nastavljena uz veseli i zabavni program: domjenak, kviz, ples i pjesmu. Veseli i zabavni program animirali su naši animatori. Na kraju programa zapjevao se i bećarac o Frami Domaljevac kojeg je osmislila naša framašica Ana Rukavina.  
Na kraju veselog i zabavnog programa zahvalili smo se svima koji su došli da sa nama podijele radost i proslave ovaj poseban dan u našoj Frami. Svaki od framaša (gostiju) dobio je i jedan mali simbolični dar Novi zavjet kao poticaj da žive i opslužuju evanđelje po uzoru na sv. Franju.
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo